Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Μπάλος και άλλα...



Σήμερα πήγαμε σε μια υπέροχη παραλία που λέγεται Μπάλος η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων. Στην παραλία αυτή μπορεί να φτάσει κανείς είτε με καραβάκι, είτε από έναν χωματόδρομο. Βγάλαμε λοιπόν φωτογραφία την καλοκοιμιθιά (ήμερη μαλοτήρα) με φόντο τον Μπάλο.
Για να έρθουμε στα δικά μας, φέτος δεν είχαμε δυνατό καύσωνα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοση των μελισσιών στο θυμάρι. Έρχεται όμως η ώρα του τρύγου και θέλω να αγοράσω ένα μελιτοεξαγωγέα δέκα πλαισίων, χωρίς εγκέφαλο(το κόστος ανεβαίνει αρκετά) αλλά ανοξείδωτο. Προβληματίζομαι ποια μάρκα να πάρω. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Τα μελισσάκια στο θυμάρι

Το meteo.gr έδειξε επερχόμενο μίνι καύσωνα (38ºC) για την Πέμπτη και έτσι Τετάρτη βράδυ πήγαμε άρον άρον στο μελισσοκομείο. Πάλι τελευταία στιγμή αλλά που να τα προλάβεις όλα πια…. Το βάψιμο των καπακιών ξεκίνησε γύρω στις 11 το βράδυ. Ετοιμάστηκε το μείγμα σε ένα κουβά και τις περάσαμε όλες ένα χέρι έτσι για να νιώσουμε ότι τις προστατεύσαμε. Η ανθοφορία του θυμαριού έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαΐου αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το μέλι που μαζεύουν. Ίσως να φταίει ότι υπάρχουν πάρα πολλά μελίσσια στην περιοχή, ίσως ο στρατός να μην είναι όσο θα έπρεπε δυνατός. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά μόνο να περιμένω μέχρι τα μέσα Ιουλίου όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνω τον πρώτο τρύγο και μετά θα τα μεταφέρω πιο ψηλά στο όψιμο θυμάρι.







Τα μελισσάκια ζεσταίνονται!