Παραθέτω και φωτογραφία της πυροσφραγίδας που μου ζήτησε ο marianos.Πάντως σήμερα διαπίστωσα για άλλη μια φορά ότι η φωτογραφική μου δεν έχει και πολλές δυνατότητες αλλά βλέπουμε στο μέλλον.
Ναι μεν...
...αλλά κουραστήκαμε πολύ σήμερα!!!
Μέλισσες, χλωρίδα,μέλι, βασιλικός πολτός
11 σχόλια:
Δεν έχω δουλέψει ακόμα τριπλή κυψέλη και δεν ξέρω τί αποδόσεις έχει.Πάντως ωραία πατέντα η πυροσφραγίδα.Πολύ χτίστρες οι μέλισσές σου φίλε από ότι βλέπω στα βασιλοκελιά μπράβο.
καλή επιτυχία
Δεν μπορώ να καταλάβω τι χρησιμεύει μια τριπλή κυψέλη,
την στιγμή που μπορείς να βάλεις τρείς μονές,
την μία δίπλα στην άλλη.
Αλλά για να το κάνετε, κάποιος λόγος θα υπάρχει.
Υπάρχει κάτι στο internet ή κάποια βιβλιογραφία
να διαβάσω για το συγκεκριμένο θέμα;
Ευχαριστώ Παναγιώτης
Πολύ όμορφες και οι δύο κατασκευές ,μπράβο Γιώργη. Είχα ακούσει για την κυψέλη αυτή και την χρησιμοτητά της στην βασιλοτροφία, τώρα έχω και εικόνα.
Υπάρχει αυτο που ζητά ο Παναγιώτης ή ειναι κάποιου πατέντα το όλο σκεπτικό ?
Γιωργο ευχαριστω για τις foto ...Ωραια πατεντα ..
Καλη ανασταση
Σας ευχαριστώ.
@Παναγιώτη και Κώστα στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2005 της Μελισσοκομικής Επιθεώρησης έχει ένα άρθρο για την παραγωγή βασιλικού πολτού σε τριπλή κυψέλη. Αν δεν το έχετε μπορώ να γράψω κάποια πράγματα περιληπτικά. Πάντως και εγώ θα πειραματιστώ μετά το Πάσχα και βέβαια θα γράψω τα αποτελέσματα.
Kαι στο melinet.gr υπάρχει περιγραφή πλήρης στις μεθόδους παραγωγής Β.Π.Το θέμα είναι αν είναι πρακτική και ταυτόχρονα παραγωγική .
Γιωργο περιμενω περιγραφη λειτουργειας της τριπλης κυψελης.
Υπαρχει ετοιμη στην αγορα η την παραγγηλες???
Τώρα που το είπες Μάρκο το κοίταξα και υπάρχει στο melinet στη διεύθυνση http://www.melinet.gr/pages/show/4 και είναι ακριβώς το ίδιο όσον αφορά στις μεθόδους παραγωγής Β.Π. (το melinet δεν το κοιτάω πια καθόλου) με το άρθρο της Μελισσοκομικής Επιθεώρησης. Σ' ευχαριστώ γιατί είχα σκοπό να αρχίσω να γράφω στο blog από τη Μελισσοκομική Επιθεώρηση ενώ έτσι μπορούν να το δουν όλοι ολοκληρωμένο.
Μάνο την παράγγειλα στο μαγαζί που αγοράζω τις κυψέλες και που τις φτιάχνει ο ίδιος και την είχε έτοιμη μετά από μία εβδομάδα.
Μαρκο και Γιώργο ευχαριστώ το βρήκα,πάλι διάβασμα Πασχαλιάτικα.
Δημοσίευση σχολίου