Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Σφηκοπαγίδα

Μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα με τις σφήκες. Επειδή όμως τις επόμενες ημέρες θα μεταφέρω τα μισά μελίσσια σε περιοχή όπου προβλέπονται μεγάλες μάχες με τις σφήκες κτλ ανέσυρα από την αποθήκη τις σφηκοπαγίδες. Είναι σκονισμένες γιατί δεν τις έχω χρησιμοποιήσει για πολύ καιρό αλλά πολύ αποτελεσματικές όπως έδειξαν τουλάχιστον στο παρελθόν.




6 σχόλια:

galifabee είπε...

Φίλε Γιώργο η παγίδα μπαίνει κάτω από την κυψέλη ? Δεν είναι λίγο μεγάλη για αυτή την δουλειά ? Την κατασκεύασες εσύ η είναι έτοιμη.

manos είπε...

Εχω και γω μια τετοια αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος.Βαλε την κολα Γιωργο για γρηγορο πιασιμο ειναι τελειο.
Οταν ερθετε παρε τηλεφωνο την αλλη φορα μου τα εξαλε η συζηγος που δεν της τοπα. χαχαχαχχαχαχ

Γιώργος από Χανιά είπε...

@Αλέξανδρε η παγίδα αυτή τοποθετείται στο χώμα κανονικά σαν κυψέλη, απλά βάζω για δόλωμα ψάρι (σαρδέλα ή μαρίδα) ή κρέας. Tις παγίδες αυτές τις έδωσε στους μελισσοκόμους πριν λίγα χρόνια το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να μη βάζουν δηλητηριασμένα δολώματα που αποτελούν κίνδυνο για την άγρια πανίδα του νησιού.
@Μάνο προτιμώ αυτή την παγίδα. Αποφεύγω την κόλλα.
Την άλλη φορά θα πάρουμε τηλ. Χαιρετισμούς!

lingistis είπε...

Θα έχει ενδιαφέρον μια αναλυτική παρουσίαση της παγίδας και της χρήσης της.

glam είπε...

Βάζω για δώλομα γατοτροφές και σκυλοτροφές (μικρές συσκευασίες απο super market 0.5 E) άριστα αποτελέσματα, καθώς επίσης και το ζαμπόν .....

Γιώργος από Χανιά είπε...

Φίλε lingistis κάτω από την παγίδα βάζω το δόλωμα. Η παγίδα είναι 1cm πάνω από το έδαφος ώστε να χωράνε οι σφήγκες, σκούρκοι κτλ για να φάνε το δόλωμα. Βλέπουν από πάνω το φως και προσπαθούν να φύγουν προς τα πάνω. Το δίκτυ είναι θολωτό και στην κορυφή του θόλου υπάρχει οπή. Τα έντομα εγκλωβίζονται μεταξύ θολωτού πλέγματος και του καπακιού από σίτα που σκεπάζει την παγίδα.
Φίλε glam να προσθέσω ότι μπορούμε να βάλουμε συκώτι, εντόσθια κτλ, ότι έχει δοκιμάσει ο καθένας με επιτυχία.