Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Θυμάρι

Η ανθοφορία του θυμαριού σβήνει στα νότια παράλια. Σε λίγες μέρες πρέπει να γίνει ο τρύγος.








Στις διώροφες κυψέλες πριν δύο εβδομάδες έβαλα διάφραγμα και πορτάκι και έτσι σε λίγες μέρες δημιουργήθηκαν βασιλοκέλια στον όροφο τα οποία φυσικά καταστρέφω. Είναι μία λύση εφόσον δεν τροφοδοτώ την περίοδο αυτή. Η παραγωγή βέβαια είναι μέτρια.






Όσοι ταξιδεύεουν με το καραβάκι για Γαύδο και όσοι επιστρέφουν από το φαράγγι της Σαμαριάς, περνάνε μπροστά από τα μελισσάκια.

8 σχόλια:

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ είπε...

ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ BLOGS ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!!

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ είπε...

Σύντεκνε χαιρετώ εσένα και την όμορφη Κρήτη.
έλεγα να γευτώ αυτήν την ομορφιά.νά έβλεπα και κάτι πατριωτάκια που έχουν τρέντυ (μου λένε) φαγάδικο σε εσάς εκεί(καρνάγιο) .
αλλά τα παιδιά μου αδειάζουν τα βράδυα τις τσέπες και έλεγα μήπως έχεις κάποια ιδέα να το συνδιάσω με εργασία η ανταποδοτικό έργο.
χαίρε εκ νέου και όλη η ντροπή δική μου αν σε ζάλισα.

Γιώργος από Χανιά είπε...

Άνθιμε σ' ευχαριστώ. Καλούς τρύγους να έχετε στη Μακεδονία.

meliti ΠΗΝΕΙΑ αν θες μπορούμε να τα πούμε με e-mail

galifabee είπε...

Γιώργο δεν έβγαλα καθόλου τα διαφράγματα από τα αποπεράτωσης λένε ότι τα διαφράγματα καθυστερούν την ανάπτυξη τον Θρασυβούλου που ρώτησα είπε ότι αν υπάρχει ξεχωριστή είσοδο δεν υπάρχει πρόβλημα ήθελα να κάνω μπλοκάρισμα του γόνου με την μέθοδο ντε μαρι γιατί ο γόνος που βγαίνει στο θυμάρι θα είναι καταναλωτής και δεν θα προσφέρει στη συλλογή το μετάνιωσα όμως γιατί έπρεπε να κάνω μια δοκιμή για να δω και την διαφορά πάντως στο χωριό φέτος οι μέλισσες μυρίζουν από μακριά και είναι πολύ έντονο το άρωμα από το θυμάρι μακάρι να πάνε καλά μου φαίνεται ότι ο καιρός το ευνοεί λίγο φέτος κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι για τα κερόπανα οι πιο πολλοί που ρωτώ λένε ότι στην Κρήτη δεν χρειάζονται τέτοια πράγματα θέλω να ξέρω αν υπάρχει διαφορά λένε ότι κρατούν τα μελίσσια ζεστά τον χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι και ρυθμίζουν και τα επίπεδα υγρασίας μέσα στην κυψέλη αν έχεις σχετική εμπειρία με τα κερόπανα καλό θα είναι να κάνεις και μια ανάρτηση για αυτά τέλος υπάρχει περίπτωση να πάρω άδεια από την άλλη εβδομάδα και να κανονίσουμε να πάμε στις μέλισσες καμιά μέρα που θα μπορείς και εσύ καλούς τρύγους να έχεις και καλό καλοκαίρι.

Γιώργος από Χανιά είπε...

Φίλε Αλέξανδρε σε περιμένω να έρθεις να τα πούμε από κοντά!

Τα κερόπανα δεν τα βγάζω ποτέ από τα μελίσσια. Έχω διαπιστώσει ότι βοηθάνε πολύ τα μελίσσια συγκρίνοντας εκείνα που είχαν κερόπανο με εκείνα που δεν είχαν, της ίδιας περίπου δυναμικότητας. Τελικά κατέληξα ότι είναι απαραίτητα, έχω βάλει σε όλα τα μελίσσια και δεν τα βγάζω ποτέ. Τα κερόπανα που χρησιμοποιώ εγώ είναι από καραβόπανο.

KOSTAS είπε...

Πολύ ωραίο post με θαυμάσιες πληροφορίες και όμορφες φωτογραφίες.
Καλά Μέλια Γιώργο.

beelovers είπε...

καλά το μέρος που έχει ο γιόργος τα μελισσάκια του είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ πάνω απο τα Σφακιά

{αδερφος απο Σουηδια είπε...

Σαν γνωστο μου φενετε το μερος...
Χαιρετισμους και πολες ευχες !!!!!

giorgo65@gmail.com