Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Μπάλος και άλλα...



Σήμερα πήγαμε σε μια υπέροχη παραλία που λέγεται Μπάλος η οποία βρίσκεται στη χερσόνησο της Γραμβούσας, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων. Στην παραλία αυτή μπορεί να φτάσει κανείς είτε με καραβάκι, είτε από έναν χωματόδρομο. Βγάλαμε λοιπόν φωτογραφία την καλοκοιμιθιά (ήμερη μαλοτήρα) με φόντο τον Μπάλο.
Για να έρθουμε στα δικά μας, φέτος δεν είχαμε δυνατό καύσωνα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοση των μελισσιών στο θυμάρι. Έρχεται όμως η ώρα του τρύγου και θέλω να αγοράσω ένα μελιτοεξαγωγέα δέκα πλαισίων, χωρίς εγκέφαλο(το κόστος ανεβαίνει αρκετά) αλλά ανοξείδωτο. Προβληματίζομαι ποια μάρκα να πάρω. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!

3 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Γιώργο πόσα μελίσσια έχεις και θές 10άρι μελιτοεξαγωγέα;

Γιώργος από Χανιά είπε...

Μάρκο έχω 100 μελίσσια. Από την έρευνα αγοράς που έκανα αυτές τις ημέρες απογοητεύτηκα με τις τιμές. Δεν με ενδιέφερε εξαρχής βέβαια να έχει εγκέφαλο, είναι περιττό. Επειδή βασίζομαι αποκλειστικά στο θυμάρι και οι αποδόσεις όπως ξέρεις πολύ καλά εσύ είναι μικρές και επειδή δεν πρόκειται να πάρω καμιά επιδότηση από πουθενά (π.χ σχέδιο βελτίωσης) σαν δημόσιος υπάλληλος, μου φαίνεται ότι θα κατεβάσω πολύ τους στόχους. Θα ήθελα όμως να είναι inox και όχι γαλβανιζέ. Δεν ξέρω τι να κάνω και ο τρύγος πλησιάζει...

markos aliprantis είπε...

Κατά την γνώμη μου ο 10άρης είναι πολύ μεγαλος και σίγουρα ακριβότερος.
Δεν έχει σημασία αν είσαι δημ.υπάληλος για να πάρεις επιδότηση, αρκεί να έχεις δηλωμένα τα μελίσσια και να είσαι γραμμένος σε σύλλογο ή συνεταιρισμό.
Βέβαια φέτος οι επιδοτήσεις είναι μόνο για μηχανήματα τροφών και επεξεργασία κεριού (δές melinet.gr)
Πές του Παντελή να σου δώσει το τηλέφωνό μου να σου πώ.